Drtan  »  Behandelingen  »  Liposculptuur

Dokter Tan is specialist in ‘Beeldhouwen van de vetverdeling’


Liposculpture als stimulans om af te slanken


Is er een reden om, als je ouder wordt, je zorgen te maken over je rimpels? Of dat je borsten gaan hangen? En wat vinden mannen dan van vrouwen met een blubberbuikje? Ik heb vetophopingen in mijn boven- en onderbuik, mijn bovenbenen en mijn heupen, wat nu? Is plastische chirurgie voor mij een oplossing?
Liposculpture, daar heb ik een wat over gehoord. Is dat wat voor mij?

Er gaat geen verjaardagsfeestje meer voorbij of deze vragen worden gesteld. Ook op het werk blijft het thema schoonheid - én de maakbaarheid ervan - niet onbesproken. Bij een kopje koffie wordt openlijk gesproken over ooglid-, neus-, oor- en buikwandcorrecties. Borstvergrotingen- verkleiningen en facelifts eveneens……

Niet zelden ontvangt enkele weken later dokter King Hoen Tan op zijn spreekuur een vrouw die ontevreden blijkt over haar uiterlijk en vastbesloten hieraan iets te doen. Die vrouw heeft daarmee in elk geval al de goede keus gemaakt door te kiezen voor een plastisch chirurg die is gespecialiseerd in cosmetische chirurgie.

Eerlijke voorlichting


Bovendien een zeer ervaren chirurg: dr. Tan is ruim achttien jaar verbonden geweest als plastisch chirurg aan het Kennemer Gasthuis, loc.Noord in Haarlem en is nu en eveneens ook al achttien jaar verbonden aan de Amsterdamse plastisch esthetisch chirurgische privé- kliniek Medisch Centrum Jan van Goyen.
dr. Tan was bovendien meer dan 10 jaar als medisch directeur verbonden aan de fameuze Contour Kliniek in Bussum, waar hij ruim tweeduizend operaties heeft verricht, voornamelijk de zogeheten ‘liposculptures’.
Een gesprek met dokter Tan, zoals iedereen hem noemt, is in alle opzichten een zeer verhelderende ervaring. Naast zijn kenmerkende bescheidenheid valt vooral op hoeveel waarde hij hecht aan het belang van goede en vooral eerlijke voorlichting. Natuurlijk is dokter Tan in de eerste plaats een vakman. Eentje die van zichzelf zegt veel zorg en aandacht aan zijn cliënten te geven.
“Ik ga voor kwaliteit in mijn werk. Dat is voor mij een voortdurende uitdaging. Ik wil het graag iedereen zoveel mogelijk naar de zin maken. Dat kan ik door altijd goede kwaliteit te leveren”.


Een beter zelfbeeld


Toch is dokter Tan een vakman die, voordat hij daadwerkelijk het mes ter hand neemt,  eerst met elk van zijn cliënten een indringend gesprek voert waarin hij probeert te achterhalen, wat iemand zover heeft gekregen om bij hem op zijn spreekuur te komen. “Dat kan snel duidelijk zijn”, licht dokter Tan toe.
“Sommige mensen, meestal vrouwen, lijden daadwerkelijk door hun uiterlijk. Soms zijn het kleine onvolkomenheden, soms ook hele duidelijke, zoals zogeheten ‘rijbroeken’ of hele brede heupen, die ondanks diëten en veel bewegen maar niet willen verdwijnen”.

Dokter Tan besteedt veel aandacht aan wat in medische termen de anamnese heet. “Ik wil van een vrouw die bij mij komt weten wat voor beeld zij van zichzelf heeft en van haar wereld. En ook wat voor verwachtingen zij van de ingreep heeft. Vaak zijn dat hele hoge verwachtingen. En soms heeft zo iemand een verkeerd zelfbeeld. Die mensen kan ik niet behandelen”.

Meestal krijgt dokter Tan mensen die ermee zitten dat ze te dik zijn. “Natuurlijk kijk ik dan of ik daar iets aan kan doen. Alleen als ze abnormale wensen hebben, raad ik ze een ingreep af. Wat ik wil, is mensen na een operatie een beter zelfbeeld geven. De reacties op mijn werk stimuleren mij. Ik houd ervan mensen blij te maken”.

Dr. K.H. Tan.
Tel. 06-53145777

Medisch Centrum Jan van Goyen
Tel.: 020-3055800

  • Lid N.V.P.C.
  • Lid van de Ned. Vereniging voor Esthetische Chirurgie.
  • Lid van de Internationale Society of Plastic Surgeons.

Dr. Tan gespecialiseerd in staande liposculptureHoewel dr. King Hoen Tan als plastisch chirurg naar zijn eigen zeggen ‘enorm houdt van diversiteit in zijn werk’ geniet hij in brede kring toch grote bekendheid door zijn specialisatie in liposculpture. “Ja, dat doe ik het meest. Het is een operatie die onder lokale anesthesie wordt uitgevoerd, waarbij alleen het vetweefsel wordt verdoofd en heel gelijkmatig wordt verwijderd met zeer fijne buisjes. Het gebeurt allang niet meer met die dikke buizen die je nu nog steeds op televisie ziet”.

Dr. Tan laat vaak zijn patiënten staan tijdens de ingreep. ‘Ja, dat doe ik het liefst. Niet bij iedereen overigens. En het is ook niet zo dat de patiënt tijdens de hele ingreep moet blijven staan. Maar het is prettig als de patiënt tegen het einde van de liposuctie gaat staan, zodat ik kan controleren door te zien en te voelen of de sculptuur in alle opzichten goed is uitgevoerd. Of dat er links of rechts nog ergens een vetophoping is die nog weggehaald moet worden. Liposculpture is zoiets als beeldhouwen van de vetverdeling.

Dr. Tan vertelt dat de techniek van staande liposculpture is ontwikkeld door de beroemde Amerikaanse dermatoloog Jeffrey Klein. Een ‘wereldautoriteit op het gebied van liposuctie’, noemt dr. Tan hem. Hij heeft hem diverse keren ontmoet tijdens internationale congressen in onder andere Amerika en Dubai.

Dr. Tan bevestigt dat waar het vet éénmaal is weggehaald het ook nooit meer terugkeert. “Klopt, maar ik wil wel dat mijn clienten op hun gewicht blijven letten. Liposculpture is geen midden tegen vetzucht. Het moet een stimulans zijn om af te slanken, waar het anders met andere middelen telkens is mislukt.
Voor de operatie Na de operatie
Voor de operatie Na de operatie

 

Laatste nieuws

Dr.Tan is per 1 januari 2014 gestopt in het Medisch Centrum Jan van Goyen en heeft na 24 jaar daar afscheid genomen van collega's en medewerkers.  Hij gaat van een welverdiende pensionering genieten. Wel kan hij nog adviezen geven en verwijzen naar zijn collega's die zijn werk hebben overgenomen.